tisdag, januari 05, 2010

Spännande längesedan jag faktiskt skrev något här. Däremot inte särskilt spännande inlägg i sig. Oh well.

Jullov är något jag har för tillfället, som verkar tära på mig lika mycket som skola och rutiner också gör i vanliga fall. Det här med att sova till halv tolv och äta en hel dag är inte fullt så skönt som jag tänkt. Trött på jullov, helt enkelt. Men inser snabbt nu när jag skriver såhär att jag kommer hata mig själv längre fram när stressen börjar bli påtaglig. Ska försöka njuta av det tills vidare.

Julaftonen var helt vanlig i form av julmat, julgodis och Kalle Anka. Varken mer eller mindre än vad jag hade att förvänta mig. Julen i fråga är något jag funderar på att lägga av med helt, tills jag kanske får egna små barn så att dom får njuta av det så som det är meningen.

Nyårafton är något jag inte kommer lägga ner. Åtminstone inte om det fortsätter i samma spännande anda som detta år. Nya året invigdes och firades i Prag, med nördiga och alldeles fantastiska amerikaner och britter, etnisk dans på undergroundklubb, pubrundor och öl. Helt fantastiskt med andra ord. Så jag längtar givetvis tillbaka helt osunt mycket.


Sådant som lyfter upp när man befinner sig i ett tillstånd som dessa, av total omotiverad utmattning, är när man börjat lyssna på ett helt nytt band.
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros är ett band jag aldrig hört talas om tills igår, typ, och deras platta Up from Below är genious. Det är gött.