tisdag, mars 09, 2010

9/3

"It's just another manic Monday
I wish it was Sunday
'Cause that's my funday
My I don't have to runday
It's just another manic Monday "

Jag var tvungen att kolla lyricsen på Manic monday, det var inte, "just another manic monday, half past sunday" som jag skanderat igår natt och idag morse.

Men maniac monday, om inte annat. Jag behövde drama så jag drack rödvin med Hannah och lyssnade på Eh Cumpari, men det räckte inte. Så vi gick ut med nyhetschefen och åkte plastpåse inatt, drack mer vin och samtalade om list-sjukan. Det var grymt bra.

Imorse gick jag inte till skolan i ren protest mot vädret och skolan in general. Eller bara för att jag var trött och hade huvudvärk. Jag och Hannah gick och åt frukost, och solade på Rådhustrappan, gick på lång promenad, drack té hos mormor and so on. Nu ska jag försöka styra lite, utan listor. Kan väl inte vara så svårt. Så nu ska jag diska.

fredag, mars 05, 2010

5/3

Det finns så obehagligt mycket bra musik att lyssna på, att det inte ens går att prata om, och det är så fint gjord musik att det gör ont i hjärtat att ens tänka på.
So I wont.
Jag tänker bara göra en lista, för mig själv när jag någon gång börjar tvivla på min smak.

1. Mumford & Sons - Awake My Soul
2. Salem Al Fakir - 4 O'Clock (Från nya synthplattan. Jag tycker om!)
3. El Perro Del Mar - Somebody's Baby
4. Bobby Brown - Don't be cruel
5. Fibes Oh Fibes - Silly Lover
6. Tingsek - Russian Disco
7. Peter Gabriel - Solsbury Hill
8. Staygold - Backseat
9. Genesis - Turn It On Again
10. Salem Al Fakir - Brooklyn Sun
11. Beirut - Scenic World
12. Ane Brun - Are They Saying Goodbye
13. Bon Iver - Re:stacks
14. Jonathan Richman - Because Her Beauty Is Raw And Wild

Nu borde jag sluta, but I could keep this going forever.

Fortfarande hemma hos mamma och pappa. Fortfarande lov. Fortfarande ganska skönt. OCH - fortfarande massa sysslor man trodde man skulle slippa att göra här hemma, som att tillexempel tvätta, plocka undan, diska, laga mat. But no. Så det gör jag just nu. Men det är faktiskt helt okej. Sippar kaffe och tvättar, och lyssnar på musik. Värt - i falsett.
Nu ska jag baka muffins som jag ska ta med till Linn ikväll, och fira hennes födelsedag för typ 14de gången detta år. Samma ålder. Alltså. Eh, fuck it. Så muffins, ja. Ska försöka klä på mig lämpligt, sen gå och och sätta mig på de här overkligt stora snöhögarna på altan, och sola lite och dricka kaffe. Och andas lite. Det hade varit något, det.

Men! En sak jag tänkt på. Filmen Dum & Dummare (Ja..) har faktiskt ett skitbra soundtrack. Måste lyssna.

onsdag, mars 03, 2010

3/3

Den ständiga ångesten i maggropen.. Hade säkert saknat den om den försvann.

Anyway. Idag har jag inte gjort ett enda dugg. Inget vettigt, what so ever. Jag har klickat runt på Spotify, lyssnat på P3, kokat pasta och kaffe. Allt detta parallellt till var och var annat. Sopigt. Försöker övertala mig själv att det är okej när man har lov, men det är det fan inte. Imorgon är mitt mission att hoppas på att mina skor från ska komma med posten, för att mitt mission nummer två, med att beundra dem, ska fullbordas. Mission nummer tre är att åka in till stan med mamma, och försöka baxa in en stor frys in i min lägenhet som motsvarar ett råtthål i modell lite större (ja, bara till ytan, det är ganska fint annars, speciellt min piedestal, min trasmatta, mitt keyboardstativ och mina gardiner). Annat kul är att jag var så otäckt nära att slå pappas gamla fina gitarr i golvet, med flit för att jag var så lack. Spännande och se hur jag hade löst det problemet om jag gått tillväga med det.

måndag, mars 01, 2010


http://www.youtube.com/watch?v=hA9UA3CSnms

Okej, så grejen är.

Staygolds "Backseat" med Damien Adore, Spank Rock och Robyn går inte att tröttna på. Impossible, as it seems. Den är fortfarande så jävla grym, den blir aldrig förutsägbar, trots att man ser och lyssnar på den sjutton gånger om dagen. Salem är fortfarande lika rått sexig med lösmustasch och uniform, och Spank Rock är fortfarande lika cool, och dansarna är fortfarande lika grymma, och Robyn är fortfarande så jävla het att man nästan "switch team" men man hinner inte för då dyker Salem och hatten upp och sjungen goaste falsetten, och man tänker att "JA! JA! Let's fucking get the job done in the eviga parking lot" För ja, That is true love. Och jag inser att ja, jag skulle nog betala för att ligga med Damien, för så sant som sagt, quote Hanna Hellquist "Salem är den som får könssjukdomar, Damien är han som sprider".