onsdag, september 30, 2009

21.04

Har en dålig presationsångest at the time. Fan vad inte bra det går med min samhällsexamination. Jag vet inte, jag blir alltid så här så fort jag ska jobba med samhällen. Jag vill så jävla gärna göra så bra ifrån mig, att jag undermedvetet sätter en spärr i huvudet på mig som gör att jag känner att inget duger, att jag ändå kommer bli lika besviken när jag får feedback och betyg. Eller så är jag helt enkelt så jävla dålig. Det är så krångligt. Eller så fuckar jag bara upp det i huvudet, vilket snarare är mer troligt. Imorgon måste den in, för jag måste få feedback av min lärare. Och just nu vet jag inte hur jag ska bära fram det.

Tror att jag ska låta det vara ikväll, för jag har pendlat mellan feber, tröttma och någon fas där emellan som jag inte vet vad den är. Imorgon börjar jag inte förens klockan ett då heller, om inte senare ändå. Jag är helt wack i huvudet nu i alla fall, så jag kommer få panikångestattack, svettningar och mardrömmar inatt och jag ens tittar på skiten en gång till ikväll.

Idag kan ha varit en av de mest ickeproduktiva skoldagar jag gått. Jag hade engelskalektion tio och där efter gick jag och omkring och gjorde ingenting, tills Linnea åkt hem. Jag satt i biblioteket och jobbade med denna mardröm, och hade gett mig fan på att jag visst skulle gå på min italienskalektion som började halv tre. Och det gjorde jag, och dess för innan ingenting, as I said. Jag och en till var de enda som var på italienskan, så det var ju ganska givande, trots allt. Efter hämtade mamma mig och vi åkte hit och dit, och till mormor. Världens bästa mormor. Helt sjukt vad mycket mormor betyder för mig, jag skulle bokstavligen kunna göra allt för henne. Sen kom jag hem och led av någonting, låg och försökte sova i sängen, men det var så varmt, men samtidigt så osannolikt kallt att jag inte kunde röra mig. Tänk att det gått över en månad och jag har fortfarande inte blivit frisk.
Detta påminner mig om att jag ska lämna in anmälan om svininfluensavaccin på fredag. Kan behövas.

Nu ska jag titta vidare på Idol, och konstatera att det är värdelöst och att jag skulle kunna göra allt det de gör, 200 gånger bättre. Trust me. Om jag inte var så inspirationslös som nu, så skulle jag försöka skriva lite musik. Fast de brukar ju säga att den bästa konsten föds ur lidande, så jag kanske ska göra det i alla fall.


I alla fall så kommer jag ligga sömnlös denna natt och grubbla och fundera över detta värdelösa ting som spökar i mitt huvud, konstatera att det är helt meningslöst att jag ens lägger ner tid på detta, för det blir bara skit in the end i alla fall. Jag ska sluta överanalysera allting, och bara följa med strömmen, och inte oroa mig för värre saker än min diskhög här hemma.

Man ska inte investera i mer än man har råd att förlora, jag får inte inte inte göra det. Jag måste lägga ner, jag vill inte, men jag måste. Jag måste tänka i förebyggande syfte och ta mitt förnuft till fånga innan det är förbi. Jag kan liksom nästan se de sväva iväg någonstans framför mig och det flyger bara längre, och längre bort.

Dumma dumma flicka.

tisdag, september 29, 2009

23.06



En dag som denna, ser jag ut som detta, och en dag som denna så har jag vaknat upp, ännu en morgon. Denna morgonen fick jag finbesök och åt frukost och drack kaffe med Daniel! Med frukost menar jag bullar. Fint, de. I skolan hade jag ingen lektion till att börja med, så jag satt i bibilioteket och försökte vara lite produktiv ang. samhällsexaminationen. Dessvärre blev det inte så mycket skrivet, en kort inledning bara. Men, till detta hör det att jag faktiskt la ner tid på det, bara det att jag har så svårt att komma igång, inget duger känns det som. Så ja, efter det hade vi ännu en ovärd geografi-lektion. Efter lunchen hade vi svenska, och sen hade vi kaffepaus, italienska och historia, som med glädje lassade över ännu lite skit att jobba med. Wei. Där efter gick jag och Linnea och jag köpte skor. Sen åt vi kebab, sen tittade vi på t-shirts och sen vet jag inte om paltkomat från kebaben gav verkan, och vi blev skogstokiga, as very often med Linnea. Sen träffade vi R och hängde med honom här hemma, och sen fick jag feber (?) tror jag. Sen åkte dom och jag har duschat och tittat på reprisen av Skavlan. Nu ska jag lägga mig och läsa lite i en bok jag fick på posten, som hette "FRED! 100 röster mot våld och krig" Interesting. Böcker är alltid fint.

Imorgon väntar en skoldag utan lektioner, egentligen. Jag ska nog spendera den duktigt i biblioteket och slipa lite på samhällen. Kan vara en idé.

måndag, september 28, 2009

ITALIEN FRANKRIKE '09


Häng på stranden i Menton, Franska rivieran
Assi aka. Ludvig visar sina mindre charmerande sidor i Olivetta!

Sol, sol, en massa sol på takterassen i Olivetta, Italien
Milano, by night..

20.27


finbild på sjön hemma på landet, snart är det slut på sånt där.

Åh, måndagar kan överraska och inte bli så smärtsamma som väntade.

Jag har varit hos mina käraste käraste mormor och ätit lasagne och druckit kaffe och prata. Hur skulle mitt liv egentligen vara utan min underbara mormor, som är så härlig och underbar som man bara kan bli? Finns ingen som henne, vill aldrig vara utan.
Vi satt och pratade om allt och ingenting som vanligt, men kom också fram till att julen är något ingen av oss ser fram emot. Det är inte samma sak som det var när man var liten. Nu är det bara en massa stress, ångest och hyckleri alltihop. Det enda man ser fram emot är att få träffa lillkusinen, och ge honom julklappar, men det gör man ändå inte när han firar självaste Julaftonen på annat håll. Och utöver det finns det inget särskilt kvar längre. Jag står mer än gärna över denna jul. Så jag och mormor planerar att åka till Grekland och dricka drinkar istället för någon jävla glögg, detta år. Skönt vore det.

På vägen hem ringde mamma och var glad över mitt VG på matteprovet. För VG fick jag. Jävligt skönt, speciellt när jag kände på mig att det kunde bli riktigt bra. Så glad är jag också. Känner mig sjukt motiverad till det övriga i skolan nu, när det jobbigaste på något sätt verkar tas sig.

Nu ska jag sortera lite papper, och dricka lite vin och sen plocka undan.
Är förbryllad, och irriterad, fast mest på mig själv. Jag är alltid så bränd i huvudet. Men, men jag tänker inte låta det spöka i mitt huvud. What happens, happens..


Mitt kontoutdrag blir bara mer och mer sorgligt för var dag som går, utan att mina pengar kommer in. Har redan bränt alla pengarna i teorin, har typ inga användbara kläder längre.


Nu ska jag styra upp mina studier, Get my shit together as they say, sen ska jag börja fundera på om jag har något att äta ikväll. Jag tvivlar på det.

söndag, september 27, 2009

16.33

Jobbigt det här med att blogga, to be honest. Jag skulle kunna klara mig utan det, men jag vill ändå kunna läsa det här om ett par år och minnas vardagsdetaljerna, så nu för att jag inte skrivit på ett tag så uppdaterar jag de senaste dagarna.

I torsdags hade jag studiedag, och det var skönt att få vara ledig, och därmed dra ut på helgen två hela extradagar. Torsdags-dagen har jag inget minne utav, jag hoppas att jag pluggade men jag vet att så var inte fallet. Kvällen spenderade jag dock hemma hos Andreas med en par glas vin och trevligt sällskap och diskussioner, as always. För att vara helt ärlig så blev jag inte särskilt berusad men jag lyckades ändå runda av kvällen i form av att se helt ihjälslagen ut.

Innan jag gick till Andreas så hade jag ett skavsår, som sedan visade sig se ut som en total jävla skottskada när jag kommit hem till honom. Dom fick kurera min stackars fot och jag fick jobba på högläge kvällen igenom. Plus att jag mitt i alltihopa lyckas vrida mig själv in some crooked kind of way och få ett stort hål i mina jeans. I the area of röven, för att vara precis. Det var humor, tyckte vi och sedan tyckte Andreas att det var lagom att börja kittla mig, och därmed lyckades jag spilla ut en massa rödvin över hela mig, och hela Andreas.

Så när jag, Mikaela och Linnea gick hem hade jag trasiga byxor, en trasig nerblodad, skjuten häl, en röd, ful, Schell-pikétröja från Andreas, från hans jobbtid i Uppsala, med en jätteful motoroljefläck på, och ett lite smått berusat sinne. Men, men vad vore en kväll hos Andreas om inte precis just så?

Fredagens skoldag bjöd på tre fullkomligen ovärda lektioner så jag och brudarna två, decided to live on the edge, och satte oss på Latte och åt frukost och mös och fick kaffeskak i en sådär, tre timmar istället.

Efter det gick jag och Linnea hem till mig och satt i mitt fönster och njöt av solen och musik. På kvällen myntade jag uttrycket "fest hos mig" och det kom en massa folk, och det blev en massa musik, och en massa alkohol, and all of that. Det var en väldigt städad fest, och det styrde jag riktigt bra. Well done. Det slutade mysigt, klockan 4 på morgonen, dock.

På morgonen, eller förmiddagen snarare, efter lite småplock, gick jag ut för att gå på promenad och möta upp Linnea. Glad över vädret. Vi gick hem, och sen gick vi och åt, och efter det drabbades vi av något som ännu är oidentifierat, men det kan ha varit fas fem: DAGEN EFTER. Jag hade extrem hjärtklappning, och en smärta i bröstet, Linnea hade känsla av kaskadspyor, och vi båda led av ett helt stört humör as always. Promenaden hem var märklig. Det var spår, och det var asgarv, och det var ett jävla gnäll, och det var kaffe över hela mig. Men hem bar våra ben oss, i alla fall och vi småkollade på Nickelodeon, och Linnea sov som ett litet barn. Jag städade.

Efter det åkte Linnea hem och jag städade ännu mer. Efter det kom syster Hannah, i Göteborg och vi hyrde film, köpte kebab och pratade, och hade jättetrevligt. Jag som hade varit helt sinnesjukt pigg hela dagen, somnade gott när vi nästan kollat klart på filmen, och Hannah väckte mig sen och åkte hem.

And here I am. Idag har jag druckit kaffe med soyamjök (eftersom jag inte har vanlig mjölk, vilket påminner mig om att jag måste handla frukost) och konstaterat att det är the crap of the crap, dvs. jätteäckligt. och pluggat, eller något dylikt. Jag har lagt till ett par meningslösa.. meningar..?.. på min "uppsats" om Tchad och skickat till min lärare nu, i hopp om att hon begriper själv att det var en jävligt märklig uppgift hon gav oss. Sen har jag möblerat om, tokstädat och dammsugit. Har till och med dammsigit så ansträngande att jag höll på att svimma, där ett tag. Men härdad blir jag.

Nu ska jag vika lite tvätt och sen plugga till morgondagens historia-prov, which I'm reeeaally looking forward to, or something. Nej, inte alls faktiskt. Men gnäll gnäll.


Get - my - shit - to - fucking - gether.

onsdag, september 23, 2009

Har kollat upp soundtracket som kommer vara på New Moon, det är ju bara bara hur bra som helst. Jag älskar hur bra det kommer bli. Muses låt är den enda som finns att lyssna på, dock oremixad, men den är riktigt go'


New Moon Original Motion Picture Soundtrack

1. Death Cab for Cutie – Meet Me On the Equinox
2. Band of Skulls – Friends
3. Thom Yorke – Hearing Damage
4. Lykke Li – Possibility
5. The Killers – A White Demon Love Song
6. Anya Marina – Satellite Heart
7. Muse- I Belong To You (New Moon Remix)
8. Bon Iver & St. Vincent- Rosyln
9. Black Rebel Motorcycle Club – Done All Wrong
10. Hurricane Bells – Monsters
11. Sea Wolf- The Violet Hour
12. OK Go – Shooting the Moon
13. Grizzly Bear With Victoria Legrand– Slow Life
14. Editors – No Sound But the Wind
15. Alexandre Desplat – New Moon (The Meadow)

tisdag, september 22, 2009

21.42

Efter kaffet hos mamma och pappa åkte jag och mamma till jobbet, och ordnade lite, sedan till le stazione och hämtade min syster, som kom från Göteborg. Blev bara ett snabbt hej, dock.

Nu har jag diskat, städat och plockat och njuter av rödvin, ska hoppa in i duschen, ta en lång lång dusch. Skönt.

Imorgon bitti blir det morgonpromenad och sen skolan, sen tror jag att jag tar helg där med. Eller inte, I'll see.


Non investire più di quanto si può permettere di perdere

22 september 16.25 - '09

Idag är det en väldigt kall dag. Den är kall och grå. Det tycker jag inte om.

Imorgon vaknade jag och kände att det var hemskt ovärt, men jag bryggde i alla fall kaffe och kollade på nyhetsmorgon och gick till skolan.
Började med en samhällskunskapslektion. De bästa som finns. Jag och Sebastian var de enda i salen, och min presationsångest blev bara mer och mer påträngande desto längre tiden gick, och desto mer han ägnade åt han hyperskriva, och ju mer jag bara satt som en tom zombie och stirrade i luften och inte fick någon motivation till att börja med examinationen. Nå ja, det hinns nog med, ska bli roligt att komma igång med samhällen igen. Efter det hade jag mitt vedervärdiga matteprov, och jag tar i trä nu, men jag tror faktiskt att det gick riktigt bra. Otroligt bra till och med. Jag svarade på varenda fråga och behövde egentligen bara tänka till på en enda. Känns otroligt bra. Jag var ensam i salen, och jag och min lärare hade en helt del roligt emellan åt. Han är hur härlig som helst. Kanske det som behövdes för att jag skulle fixa det. Tramsa bort allvaret lite, kanske, kanske inte.

Resterande av dagen var iskall, Ullviskolan fattar inte att man på riktigt får ont i kroppen och knappt kan koncentrera sig när det är sådär kallt. Inte så värt. Men Linnea och jag värmde upp lite mot slutet av dagen, och blev skogsgalna, som vanligen.
Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och dricker kaffe. Fint att hälsa på lite då och då. Skönt när man vet att man faktiskt har sitt alldeles egna att komma hem till sen.

Dock så har jag en hög disk och klädhögar hemma, väntandes men det är inget jag skäms över, för i vanliga fall har jag det kliniskt rent hemma. Så, väl hemma ska jag storstäda och sen ta en lång varm dusch och kanske förgylla kvällen med ett glas rödvin, är trots allt jävligt stolt över prestationen idag på provet. Hoppas min lärare blev det med. I sure hope so.

Mitt förra blogginlägg avslutades med hur gärna jag ville vara utomlands just nu, och nej, det har då inte förändrats.

Jag önskar att jag låg på en strand i Italien, eller åtminstone på takterassen i Olivetta med en Campari-Juice, eller en iskall Limoncello, i handen och stekande sol, underbart och härligt sällskap, och fin fin gitarr i bakrunden, till exempel som detta http://open.spotify.com/track/0peQPOu480iwIVyDLX4GOz


Mm, livet vore gött om det inte vore så svårt kämpigt ibland. Quote of today, I say!


Voglio essere con voi..

måndag, september 21, 2009

20.48

Gud. Long time, no see.

Jag mår fint. Jag går mest i skolan theese days. Just nu sitter jag hemma i min lilla lägenhet, och har ätit tacos och unnat mig ett glas rödvin, måndagskvällen i all ära. Har ett hemskt ovärt stort prov i matte i morgon, så jag låter detta tillhöra förberedelserna.
Fast nej, vi ska inte förhasta oss, jag har faktiskt pluggat otroligt hårt. Till och med så hårt att jag fått stress-syndrom och min lärare fick lugna ner mig på riktigt idag. Inte så okej.

Jag jobbar fortfarande på fjärde Twilight-boken. Jag har helt enkelt inte tid längre med att ligga inne en hel dag och plöja igenom ett par hundra sidor. Jag är sådan satans business woman att jag orkar med kanske tre sidor innan jag håller på att somna varje kväll. Men jag är fortfarande kär i Edward, det kommer alltid vara han och jag, trots att jag är upptagen. Han förstår mig. Alltid.


Nej, nu vore det lyckat om jag kunde plugga vidare lite för att lindra ångesten. Det kommer nog bli så.

Annat relevant är väl att jag skulle kunna göra ungefär vad som helst för att få åka utomlands, om det so vore i en vecka. Lägg det på minn, - i princip - VAD SOM HELST, jag är nog öppen för oanständiga förslag, näst intill.

Ciao ciao

lördag, september 05, 2009

01.19

Nu är jag död. Täppt i näsan, ingen nässpray. Ont i halsen och hostar massor. Ont i hela kroppen kan inte röra mig, Och en dunkande huvudvärk. Åhh sopa!

Jag och Miccis ligger i min säng och har druckit chai-te och ätit ciabatta och kollat på Saw. Det är i alla fall bra. Nu ska vi nog sova, jag däckar nog när som helst ändå.


Så snyt dej högt om du känner som jag
Och upp med tekoppen i händerna, dawg!

fredag, september 04, 2009

19.30

Livet som ensamsboende är gött. Gött som smör.

Idag vaknade jag och hade kanske den jobbigaste morgonen på hela veckan, förmodligen för att jag legat vaken och lyssnat på regnet hela natten. Nästan.
Men, det botade jag med kaffe, DN och Calexico.
Och efter skolan fikade jag på Caffe Latte med Mikaela, Bella och Emma.

Idag har jag varit klok och tagit hand om golvet, som för mindre än en och en halv timme sedan var ockuperat av svarta sopsäckar fulla utav mina kläder. But those days are gone, för nu ligger de flitigt välsorterade i min garderob. Golvet har mest bara en massa damm på sig nu, men det är sådant jag ska ta tag med i morgon, dels för att jag inte klarar av att höra dammsugaren nu, men också för att jag misstänker eventuell svininfluensa. Jag har ont i halsen och har nysit ett par gånger. Det är tacken för att jag varit asnoga med att tvätta händerna och öppna dörrar med armbågen. Kanske borde varit lika obrydd som alla andra, tillexempel som det jag fann inristat på skoltoaletten idag, av följande "Svininfluensan är bara båg! Det är bara vaccinföretagen som vill tjäna pengar"

Jaha, dubbla budskap. Jag tvättade i alla fall händerna jättenoga samtidigt som jag ville rista in "Dumbfuck" under, men dumbfuck själv, I guess. Som har ont i halsen.

Jag ska till Hemköp nu och köpa glass, har hört att det brukar hjälpa, och sen ska jag hem och laga kycklingwok, med röd curry. Hjälper nog det med.
En och annan film blir det nog också. Det är så mysigt att vara själv.

tisdag, september 01, 2009

21.44

Jag har varit ett hopplöst psykfall till och från i två tre dagarn, där av - absolut ingenting. Jag är inflyttad i lägenheten nu, dock mycket kvar att göra men det har varit mycket tinnan dess att göra som jag tgit hand om, så jag är inte för dålig. Bara lite. Har haft sjukt lite tid allt, varit tvungen att plugga och så vidare, och haft fruktansvärd stressattacker. Gode Gud, men nu känns det lite bättre i alla fall.

Sitter i lägenheten och äter müsli med banan och väntar på att jag ska bli någorlunda rofylld, för att läsa bok. Har nämligen hämtat den sista nu hos Adde. Imorse grät jag nästan lite när jag läste. Skulle kunna ha legat och läst hela dagen, druckit kaffe och haft det gött. Men det är inte ansvarsfullt. Jag har nämligen blivit det. Vuxen och ansvarsfull. Det är fint, det. Hm.

Imorgon har jag sovmorgon till klockan tio, men om jag ska vara helt uppriktig så vill jag inte ens det. Nästan alla mina dagar börjar kvart över åtta, och slutar halv fyra med lektioner sjukt tätt inpå varandra, så istället för att jag värderar den tid jag får till över så blir jag bara sjukt rastlös. Kommer förmodligen vakna tidigt imorgon och bara sitta och rulla tummarna eller något. Har ingen mer ork idag för att plocka och ordna här hemma. Hade tänkt ta det sista i helgen. Får bli så.


Jag känner mig helt tom, jag har varken något att göra eller skriva. Är det såhär det känns att vara helt tillfredställd? Hoppas inte, för det är jag ju egentligen. Har massor mer att göra, men det har jag inte lust med just nu.

Nej, jag ska nog stirra lite in i väggen eller något mer kreativt.
Ciao